Pavlík z 99 percent zarábal na Pente

08.02.2012 Bratislava

Bratislava 8. februára (TASR) - Jeden z lídrov strany 99 percent Pavol Pavlík zarábal na finančnej skupine Penta. Jeho PR agentúra Media One pomáhala Pente s mediálnym imidžom. Cez kauzu Gorila a túto finančnú skupinu si pritom strana 99 percent robí kampaň. Vo svojom dnešnom vydaní o tom informuje denník Hospodárske noviny (HN).

\"V biznise ide o zaujímavú firmu, ktorá reálne podniká a má mnohé aktivity,\" povedal o Pente Pavlík.

Strana 99 percent chystá na sobotu protest pred sídlom Penty, lebo nechce \"mlčky tolerovať, ako jedno percento vyvolencov beztrestne rozkráda našu krajinu\". Na pochode proti Pente sa má podľa HN zúčastniť aj Pavlík. Jeho strana v tom rozpor nevidí. \"Tento obchodný vzťah sa dávno skončil a spájať ho s kandidatúrou Pavlíka, považujeme za rovnakú hlúposť ako sa pýtať pekára, ktorý vstúpil do politiky, či predal chlieb nejakej gorile,\" reagovala hovorkyňa 99 percent Michaela Salajová.

Pavlík tvrdí, že pre Pentu mediálne školil \"niekoho z manažmentu\". Osobu si nepamätá, ani koľko dostal. Informácie o tom neposkytol ani hovorca Penty Martin Danko.

Bývalá moderátorka Silvia Kušnírová, ktorá podniká v oblasti mediálnych tréningov, pre denník uviedla, že pri špičkových manažéroch zvyknú trvať jeden až dva dni, cena kurzu sa v súčasnosti pohybuje od 3000 do 7000 eur.

Agentúra Media One si podľa HN na svojej webovej stránke ešte do utorka (7.2.) uvádzala ako klientov spoločnosti Penta Investments a Mirakl. Firma Mirakl vlastní sieť lekární Dr. Max, ktorá tiež patrí do portfólia Penty. \"Na webe ich máme uvedených medzi referenciami, lebo sme si to cenili,\" komentoval Pavlík. Tvrdí, že pre Pentu pracoval pred rokmi a asi iba tri mesiace.

Po tom, čo sa Hospodárske noviny začali o Media One zaujímať, ich internetová stránka bola nedostupná. Penta podrobnosti o spolupráci s Media One poskytnúť nevedela s vysvetlením, že v minulosti si najímala viaceré reklamné a PR agentúry. \"Pracovali pre poisťovňu Dôvera, informáciu o finančnom plnení neviem poskytnúť,\" cituje hovorcu Penty denník.
 

Vyberte región